F o t o C l u b   O v e r m e r e
RSS Feed
Fotoclub REFLEX Overmere is ontstaan in 1971.

Enkele mensen die wat meer wilden dan alleen maar familiefoto’s maken, zochten elkaar op en REFLEX  was geboren. Het ledenaantal groeide en er werd een bestuur gevormd.
In het begin werd één keer per maand samengekomen in het huis van de voorzitter. Er werd hoofdzakelijk met dia’s gewerkt en de eerste vertoning werd gepresenteerd in 1973, gevolgd door een tweede het jaar nadien, enz….

Zoals andere klubs, zijn ook wij overgegaan naar de digitale fotografie. Ons ledenaantal is na een hoogconjuctuur herleid tot 11, maar dan toch goed gemotiveerde mensen die in een sfeer van gemoedelijkheid en vriendschap met elkaar weten om te gaan. Wij vergaderen om de veertien dagen op vrijdag, waar iederzijn kans krijgt om zijn of haar werken te tonen. Ook proberen wij van elkaars resultaten te leren, iets wat zeker nu in het digitale tijdperk nodig is.
Ondertussen hadden enkelen zich op de zwartwitfotografie gestort en was ook het onderkomen bij de voorzitter door het stijgende aantal leden te klein geworden. Daarom schakelden wij voor onze vergaderingen over naar de Parochiale Kring.

Onze pioniers werkten tot laat in de nacht en zo konden wij in februari 1977 ons eerste Foto-salon aan het publiek voorstellen, gevolgd door een tweede in augustus. Er was geen weg meer terug zodat dit een jaarlijkse gewoonte werd. Zodoende zullen wij dit jaar 2009 aan onze 32 salon toe zijn, nog steeds en telkens weer in het vroegere gemeentehuis te Overmere.
Zoals de meeste klubs zijn wij ook aangesloten bij de provinciale en federale organisatie’s OVU en CVB. De laatste jaren hebben wij onze deelname aan de wedstrijden opgedreven, wat reeds geresulteerd heeft in enkele mooie uitslagen.

Wij hopen dan ook op deze weg verder te gaan en wie zich geroepen voelt om zich bij ons aan te sluiten, …….. U bent altijd welkom.


Reflex Overmere (oud gemeentehuis)
Baron Tibbautstraat 2
9290 Overmere

N51° 02' 46.79", E03° 56' 47.22"

Kaart